Camii Ahşap Tasarım
Ankara
01.01.2025
methis mimarlık, mobilya, cami tasarımı, dekorasyon, cami, methiş firma, proje tasarım, methis mimarlık ofisi, ahşap cami tasarımı, minimalist, mimarlık, modern ahşap cami, iç mekan tasarımı, rustik ahşap cami tasarımı, methis mimarlık ofisi, aksesuar, mdf, klasik ahşap cami tasarım, methiş mobilya,
Kutsal mekan tasarımlarında kullanılan ahşap malzeme, geleneksel İslam mimarisini estetik bir dokunuşla ortaya koyuyor. Methiş Mimarlık Mobilya cami tasarımında kullanmış olduğu teknikler ile ahşap iç mekan tasarımında yüksek kalite işçiliğini öne çıkarıyor. Minber, kürsü ve kapı gibi iç mekan parçalarından tavan detaylarına ve süslemelere kadar her aşamada düşünülen ince işçilik bu alanda kalitemizi de ortaya koyuyor. Cami dekorasyonu denildiğinde akla gelen her türlü detay ahşap oyma sanatı kullanılarak modelleniyor. 25 yıllık tecrübenin ürüne yansıyan halini sektördeki uzman ve kalifiye personelimiz ile ortaya koyuyoruz. Cami dekorasyonunda minber, ahşap, kapı, müezzinlik, kürsü gibi alanların tasarımı sırasında kullanılan malzemelerin 1. sınıf kalitede olmasına dikkat ediliyor.
Çevre dostu ve uzun yıllar kullanılabilecek yapı malzemeleri kutsal mekana uygun olarak tasarlanırken ses yalıtımı da önemseniyor. Ahşabın ortaya koyduğu akustik performans camide sesin her alana dengeli şekilde nüfuz etmesini sağlıyor. İslam sanatına ait geleneksel motiflerin de kullanılarak tasarlandığı ahşap tasarım modern işçilikle sentezlenerek yepyeni ve estetik bir tarz oluşturuluyor. El işçiliğinin öne çıkarıldığı kusursuz bir görüntü yakalayarak ince detaylardaki farkındalığı ortaya çıkarabilmek için farklı teknikler kullanılıyor. Ahşap cami dekorasyonu sırasında mihrap, vaaz kürsüsü, minber, müezzinlik oymalı cami kapısı, duvar panosu ustalıkla masif gül ağacı kullanılarak tasarlanıyor. Cami dekorasyonu tasarımı sırasında üzerinde ince işçilik uygulanan ürünler sıralamasında duvar panosu, kürsü, tavan süslemesi, minber, cami kapısı, mihrap, mahfil korkulukları ve müezzinlik alanı yer alıyor.
Süreci daha yakından takip ettiğimizde firmamızın ortaya koyduğu ürünlerdeki ince detayları anlayabilmek daha çok mümkün oluyor. Ceviz, kestane, maun ve gül ağacı gibi dayanıklı ağaçlar minber ve mihrap yapımında daha çok tercih ediliyor. Geometrik desenlerin ve kabartmaların görsel bir şölene dönüştürüldüğü manevi atmosferi destekleyecek kapı modellemelerine de imzamızı atıyoruz. Tavan süslemelerinde daha çok caminin iç mekan alanını dolduracak şekilde ahşap bir panel oluşturuyor. Hutbenin okunduğu kürsü alanı için daha zarif bir geçiş tercih ediyoruz. Cami mekan tasarımında mekanın islami dokusunu korumayı sağlayan geleneksel motifler oyma sanatı kullanılarak ahşaba işleniyor. 3 boyutlu bir görüntü elde edebilmek içinse farklı motiflerden yararlanarak kabartma tekniği uygulanıyor. Ahşap yapı üzerine Arapça olarak yazılmış ayetlerin işlenmesi ise hat sanatı kullanılarak yapılıyor.
Tasarımda kullanılan malzemenin ahşap olması mekanda geleneksel ve modern çizgilerin birlikte uyum içerisinde var olmasını sağlıyor. Özellikle Selçuklu mimarisinin izleri ve Osmanlı Camii kültürünün ince işçiliğini yeniden hissedebilmeyi sağlayacak sanatsal ve estetik dokunuşlara ihtiyaç duyuluyor. Methiş Mimarlık Mobilya ahşap cami tasarım modellemesinde kullandığı her detay ile görsel bir zenginlik oluştururken ibadet edenlerin ruhani atmosferi yakalamasını da sağlıyor. Geleneksel İslam sanatına uygun olarak kullanılan modern teknikler estetik algısını farklı bir boyuta taşıyarak kusursuza yakın bir sonuç alabilmeyi mümkün kılıyor.
Siz hayallerinizden bahsedin biz hayallerinizi gerçekleştirelim. Methiş Mimarlık Mobilya mimari yapıların tasarımında ortaya koyduğu standartları yasal düzlemde korumayı sürdürüyor. Sürdürülebilir bir gelecek anlayışı ile inşa ettiğimiz projelerimizde kaliteyi ve tasarımı uzun yıllar kullanabilmeyi önemsiyoruz. Ahşap sanatının ince işçiliğini camilere taşıyan Methiş Mimarlık Mobilya kalite prensiplerinden vazgeçmeyerek uzman personeli ile birlikte tasarım hizmetini sunmayı sürdürüyor.